Izložba slika ”Novi svet” Teodore Stojanović, akademske slikarke iz Beograda

Izložba slika ”Novi svet” Teodore Stojanović, akademske slikarke iz Beograda, biće otvorena u srijedu, 6. jula u 19h, u galeriji JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo”.

Teodora Stojanović  je rođena u Beogradu 12.07.1981. Završila Akademiju lepih umetnosti kod profesora Dušana Otaševića. Na istoimenoj akademiji završila i specijalističke studije u klasi profesora akademika Vladimira Veličkovića.

Osim slikarstva magistar je filozofije koju je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Izlagala u zemlji i inostranstvu. Osvojila više međunarodnih nagrada za slikarstvo na takmičenjima u Italiji, Španiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, Americi. Član je Icaf-a, Ulus-a i Ulupuds-a.

”Početak kraja ili novi početak. Smrt je život a život je smrt. Smrt i život se sustiču u krugu početak kruga je ujedno njegov kraj, tačke se spajaju. Pitanja života, smrti, postojanja, svrhe su nešto o čemu pričam kroz slike. One su proizvod unutrašnjih doživljaja koji proizilaze iz osećaja i analize stvarnosti.

Novi svet je put u propast. Ta propast bi se mogla odložiti  kad bi ljudi bili manje povodljivi i čuvali svoje JA koje u novom svetu postaje nešto univerzalno. Identitet se gubi sve više. pojedinac postaje deo mase, njegovi stavovi su usvojeni stavovi većine. Čovek je poslušni rob sistema a da toga nije ni svestan”.