Danas predstava za bjelopoljske penzionere ”Crnogorac u tranziciji”

JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo” i  Udruženje penzionera Bijelo Polje pozivaju sve penzionere na predstavu “Crnogorac u tranziciji”  kotorskog pozorišta ”Teatar 303”, koja će biti izvedena u ponedjeljak, 7. novembra, u velikoj sali Centra za kulturu, sa početkom u 16.00 sati.  

U predstavi igraju Dragan Buzdovan i Sara Čizmović.

Ulaz je besplatan.

Komedija ”Crnogorac u tranziciji” je  osvrt na dešavanja u poslijeratnom periodu i pogled na  našu tranziciju  od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma.

Priča je ispreplijetana  događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni  sa puno doze humora i satire.

”Ova  komedija  obuhvata period, po mom mišljenju, kada smo živjeli bezbrižno  i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogastvom nadjačala  i  normalni razum. Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni  moto je, da treba prije svega nasmijati gledaoce  (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim.

Nadam se da će predstava postići svoj cilj i dati, makar mali doprinos demokratizaciji našeg društva i slobodi pisane riječi. Ujedno u ovoj predstavi  je sabran i moj dugogodišnji rad u pozorišnom stvaralaštvu i kroz lično iskustvo obrađena je donekle i ova priča”, Dragan Buzdovan.