U bjelopoljskom bioskopu 6. i 7. novembra dva filma ”Drevna mišologija” i ”Odmazda”

U bjelopoljskom bioskopu u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. novembra, najmlađi ljubitelji sedme umjetnosti biće u prilici da uživaju u animiranom filmu ”Drevna mišologija”, koji će se prikazivati od 18 sati.

Glumci: Milena Moravčević, Vladimir Marković Looney, Vladan Milić, Milan Antonić, Ognjen Drenjanin, Đurđina Radić, Marko Mrđenović, Bojan Hilšć.

SadržajNa daleki put u drevnu Grčku nas vodi mlada i pametna mišica Pati koja je oduvijek željela postati heroina. Pati, uz mačka Sema, starog heroja Džejsona i Argonauta, družine heroja iz grčke mitologije, kreće u odvažnu potragu kako bi stanovnicima Jolkusa pružila pomoć u izradi kipa grčkog boga mora – Posejdona. Jolkus krasi spomenik Zevsu, ali ne i Posejdonu, što u njemu stvara strašnu ljubomoru koja prelazi u bijes. U žaru ljutnje Posejdon stanovnicima Jolkusa oduzima zlatno runo, koje im osigurava srećan i lagodan život, dajući im rok do kada moraju izgraditi i njegov spomenik. U pustolovini života hrabra se mišica suočava sa najbizarnijim i najopasnijim stvorenjima iz ovog doba mitologije. Zabavna avanturistička priča namijenjena je cijeloj porodici.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat vremena prije početka projekcije, odnosno u periodu od 17.00 do 18.00 sati .

Takođe, 6. i 7. novembra, od 20 sati, u bjelopoljskom bioskopu će biti prikazan film ”Odmazda”, Nimroda Antala.

Glumci: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Jack Champion, Embeth Davidtz, Matthew ModineSadržajScenario Krisa Salmanpura prati uspješnog poslovnog čovjeka, Mata Turnera, koji na putu do posla otkriva da mu je nepoznati napadač podmetnuo bombu u automobil. Prisiljen je da slijedi niz naredbi tokom tog dana ili će bomba biti detonirana. Situacija je još opasnija zbog toga jer je sa njim u automobilu i njegova obitelj. Mat Turner, jasno je, moraće da se potrudi kako bi održao svoju porodicu u životu i shvatio zašto mu se to događa.Izvorni španski film upoređivao se sa hitom SPEED i bio nominovan za osam nagrada Goya u Španiji 2015. godine.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat vremena prije početka projekcije, odnosno u periodu od 19.00 do 20.00 sati.