Danas i sjutra “Drevna mišologija”

U bjelopoljskom bioskopu u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. novembra, najmlađi ljubitelji sedme umjetnosti biće u prilici da uživaju u animiranom filmu ”Drevna mišologija”, koji će se prikazivati od 18 sati. 

Glumci: Milena Moravčević, Vladimir Marković Looney, Vladan Milić, Milan Antonić, Ognjen Drenjanin, Đurđina Radić, Marko Mrđenović, Bojan Hilšć.

Sadržaj

Na daleki put u drevnu Grčku nas vodi mlada i pametna mišica Pati koja je oduvijek željela postati heroina. Pati, uz mačka Sema, starog heroja Džejsona i Argonauta, družine heroja iz grčke mitologije, kreće u odvažnu potragu kako bi stanovnicima Jolkusa pružila pomoć u izradi kipa grčkog boga mora – Posejdona. Jolkus krasi spomenik Zevsu, ali ne i Posejdonu, što u njemu stvara strašnu ljubomoru koja prelazi u bijes. U žaru ljutnje Posejdon stanovnicima Jolkusa oduzima zlatno runo, koje im osigurava srećan i lagodan život, dajući im rok do kada moraju izgraditi i njegov spomenik. U pustolovini života hrabra se mišica suočava sa najbizarnijim i najopasnijim stvorenjima iz ovog doba mitologije. Zabavna avanturistička priča namijenjena je cijeloj porodici.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat  vremena prije početka projekcije, odnosno u periodu od 17.00 do 18.00 sati .