Počinje 51. Festival dramskih amatera Crne Gore

Pedeset prvo izdanje  Festivala dramskih amatera Crne Gore koje će se održati u Bijelom Polju od 10. do 15. juna, svečano će biti otvoreno u petak, 10. juna, u velikoj sali JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo″ u 20 časova. Festival će otvoriti predsjednik Opštine Bijelo Polje mr Petar Smolović. Svečanom otvaranju prethodiće otvaranje izložbe slika Tijane Gordić ,,Jedno mjesto″  koje je planirano za 19:30h, a nakon otvaranja biće izvedena pozorišna predstava grada domaćina ,,Danilo”.

Ovogodišnji Savjet Festivala donio je odluku da u zvaničnom takmičarskom dijelu bude izvedeno  jedanaest predstava crnogorske amaterske produkcije iz šest gradova: Bara, Podgorice, Nikšića, Plava, Mojkovca i Bijelog Polja.

Odluku o tome ko će osvojiti festivalske nagrade, donijeće tročlani stručni žiri u sastavu: pozorišni reditelj i akademik Blagota Eraković, dramaturškinja Jovana Bojović i glumica Branka Otašević.

Ragovore o predstavama vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević.

U okviru pratećeg progama Festivala biće upriličena izložba slika slikarke Tijane Gordić pod nazivom ,,Jedno mjestoˮ, predstava  za djecu ,,Moj dom od paučineˮ, panel na temu: ,,Dramski amaterizam u Crnoj Gori″, predstava u čast nagrađenih ,,U plamenu strasti″ Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.

Festival se održava pod  pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, u organizaciji JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo”.


Ulaz na sve programe 51. FDA Crne Gore je besplatan.