Promocija albuma ”Istok i zapad” bjelopoljske rok grupe KGB(KurGaš/Bakić)

Promocija albuma ”Istok i zapad” bjelopoljske rok grupe KGB(KurGaš/Bakić), koju čine renomirani profesionalni muzičari sa višedecenijskim iskustvom Suad T. Kurgaš,  Veselin Garo Bakić, Goran Bakić, Omar Kurgaš i Vukašin Bakić, održaće se u srijedu, 13. marta, u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 20 sati.

Album ”Istok i zapad” je konceptualnog karaktera, kako tekstualno tako i muzički,  i  sastoji se od osam pjesama, u ukupnom trajanju od 40 minuta.

Tekstove pjesama napisao je  Suad T. Kurgaš, koji je zajedno sa Veselinom  Garom Bakićem uradio  muziku i aranžmane. Značajan doprinos albumu, pored Gara i Suada, dali su i njihovi sinovi Goran (bas gitara, vokal) i Omar (klavijature). Kompozicije su snimljene u studiju “Vrbica” u Aranđelovcu i studiju “Kosmos” u Beranama. Muzički producenti albuma su Novo Brakočević i Suad T. Kurgaš.

Suad Kurgaš i Veselin Garo  Bakić su muzičari koji su profesionalne karijere počeli krajem sedamdesetih, odnosno početkom osamdesetih godina prošlog vijeka. Prvu zajedničku saradnju su imali 1984. godineu grupi “Magla”, a prvi zajednički album – kao članovi, osnivači i autori grupe “Crna dama”, snimili  snimili su 1994. godine.

Javna ustanova Centar za kultru ”Vojislav Bulatović Strunjo” je, u skladu sa svojim mogućnostima, pružila  podršku sjajnim momcima muzičke grupe KGB (KurGaš/Bakić)

Dođite na promociju albuma ”Istok i zapad” bjelopoljske rok grupe KGB i da zajedno sa njima pjevamo i sviramo rok!