Predstava ”Udarna vest” na sceni bjelopoljskog Centra za kulturu

Predstava ”Udarana vest”, autorski projekat Milene Bogavac i Marka Grubića, nastala u produkciji novosadskog Trinidada, Beoarta i beogradskog Kulturnog centra ”Grad”, biće izvedena u četvrtak, 22. februara, u bjelopoljskom Centru za kulturu, sa početkom u 20.00 sati.

U predstavi igraju Sunčica Milanović i Đorđe Živadinović Grgur.

Ulaznice, po ciijeni od 4 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu na dan izvođenja predstave, u periodu od 19.00 do 20.00 sati.

O predstaviPredstava ”Udarna vest” bavi se fenomenologijom medija masovnih komunikacija u savremenom društvu, s posebnim fokusom na odnos medija i straha, odnosno – na medijski generisanu paranoju i neurozu čovjeka danas.

Polazeći od pitanja: zašto su udarne vijesti uvijek loše, predstava se razvija u dinamičnu, tragikomičnu inscenaciju studije o prirodi savremenih medija i njihovom uticaju na psihu pojedinca, kao i na društvene obrasce ponašanja. Na lično i kolektivno. Intimno i masovno.Analizirati medije, znači analizirati savremeno društvo i načine na koje ga spoznajemo. Tako predstava ukazuje na ključne fenomene života u medijatizovanom svijetu, što je put ka “novoj pismenosti”, odnosno vještinama prepoznavanja dezinformacija i medijskih manipulacija, kroz njegovanje većeg stepena medijske kulture.

Cilj ove predstave je, dakle – produkcija znanja iz oblasti medijske pismenosti, što može biti preventiva rasprostranjenoj anksioznosti i poremećajima pažnje.