Predstava ,,Pometnje pitomca Terlesa”

Predstava ,,Pometnje pitomca Terlesa” po romanu Roberta Muzila, u režiji Zorana Rakočevića,  a u izvođenju Marka Rajkovića, biće izvedena 15. decembra, sa početkom u 19h, u velikoj sali JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo”. Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je Vasko Raičević. Ovaj pozorišni projekat rađen je u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK, Kvir Montenegro i KIC ,,Budo Tomović”. Producentkinja predstave je Dragana Tripković, a organizator Milivoje Lakić.

Predstavi ,,Pometnje pitomca Terlesa” prethodiće, od 18h, projekcija kratkog dokumentarnog filma ,,Ja sam simbol otpora” u režiji Baneta Milatovića, a potom će, od 18:30h, uslijediti diskusija o kvir književnosti.

Radi se o još jednoj pozorišnoj produkciji NVO ATAK, koja ispituje mogućnosti alternativnog promišljanja niza destruktivnih kategorija – totalitarnih režima, seksualnosti, nasilja i homofobije. Konceptom monodrame, oslanjanjem na klasične pozorišne elemente kakvi su tekst-gluma-režija, ATAK  želi da ukaže na krizu temeljnih vrijednosti teatra, onoga zbog čega je pozorište važno i što je njegova uloga.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije  posredstvom  Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.Ulaz je besplatan. 
Predstava, projekcija filma i diskusija odvijaće se u skladu sa važećim epidemijskim mjerama.