“Ifigenija” u koprodukciji pozorišta Centra za kulturu Kolašin i Bjelopoljskog pozorišta biće odigrana na sceni Kamernog teatra u Sarajevu

Predstava „Ifigenija“, u produkciji Centra za kulturu Kolašin i Bjelopoljskog pozorišta Centra za kulturu biće igrana na teatarskom festivalu “Dani Jurislava Korenića” u Kamernom teatru 55 u Sarajevu 18. decembra.

Produkcija ove predstave, u režiji Zorana Rakočevića, rađene po tekstu Euripida „Ifigenija u Aulidi“, namjera je da saradnjom dvije ustanove kulture obogatimo profesionalni repertoar našeg pozorišta i pokažemo kapacitet da, male nezavisne produkcije, mogu da pariraju velikim pozorišnim kućama.

U ovom komadu igraju Jelena Đukić, Anđelija Rondović,  Đorđije Tatić, Petar Novaković i Moamer Kasumović, zatim studenti glume na Fakultetu dramskih umjetnosti sa Cetinja u klasi profesora Branimira Popovića, Una Lučić i Ognjen Sekulić. Dio glumačkog tima je i muzičar Bojan Peko Minić koji je i autor muzike, dok predprodukciju potpisuje Jelena Šoškić.

Predstava je rađena po Euripidovoj „Ifigeniji u Aulidi”, koja prestavlja djelo koje je predmet tumačenja i interesovanja konzumenata kulture već više od dvije i po hiljade godina.

Ovo je prvi put da predstava, koja je nastala pod okriljem naše Ustanove, svoju igru prikazuje na pozorišnoj sceni sa tradicijom i renomeom kakva je scena Kamernog teatra 55.

Predstava će se igrati sa početkom u 20 časova.