Predstava „Cvrčak i mrav“

Predstava „Cvrčak i mrav“ (5+), koju je prema tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, biće izvedena u srijedu, 1. decembra, u velikoj sali JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“, sa početkom 14 časova. Ovo pozorišno ostvarenje rađeno je u koprodukciji NVO „Teatar mladih“, Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, Gradskog pozorišta, Herceg festa i Budva Grad teatra.

U predstavi igraju: Branka Femić Šćekić / Lara Dragović, Katarina Krek, Goran Slavić Branko Ilić.

Cijena ulaznice je 2 eura.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo” na dan izvođenja predstave, u terminu od 12 do 14h.

Predstava će se izvesti u skladu sa važećim epidemijskim mjerama, uz prisustvo najviše 100 posjetilaca.     

Kratak sadržaj predstave

U odnosu na originalnu basnu, tekst predstave je izmijenjen, nadograđen i prilagođen savremenom dobu. Zbog toga, osim osnovne ideje basne o lijenom Cvrčku koji gladuje i vrijednom Mravu koji dočekuje zimu u toplom i bogatom domu, u našoj predstavi postoji još nekoliko idejnih planova.

Ova dramatizacija Ezopove basne koju je napisala Milena Depolo je za djecu koja su u današnje vrijeme zatrpana obavezama i ne stižu da se igraju, za stariju djecu koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta i za sve autoritete ovog svijeta (roditelje, nastavnike, direktore, političare…) da shvate da je potrebno, dobro i zdravo buniti se protiv autoriteta…

Cvrčak je umjetnik, a to zanimanje nije baš popularno, bar kod nas. Ako slučajno u životu odlučiš da budeš Cvrčak, sve će biti protiv tebe, osim tebe. I možda će ti biti teško, ali umjetnost će ti olakšati. Daće ti snagu da izdržiš, daće ti slobodu da kažeš, daće ti širinu da razumiješ i daće ti zadovoljstvo da uživaš.