Predstava Bjelopoljskog pozorišta ”Nobelovci, za koju tekst i režiju potpisuje Obrad Nenezić,  biće izvedena sjutra veče na sceni  Centra za kulturu Pljevlja, s početkom u 20 sati.

U ovoj duhovitoj drami igraju: Omar Bajramspahić, Moamer Kasumović, Jovan Dabović, Petar Novaković i Slađana Merdović.

Scenografiju radio Milivoje Mićo Kovačević, muziku potpisuje Slobodanka Bobana Dabović Đurić, a producenti su Jasmin Ćorović i Samir Zaimović. 

Nakon Pljevalja, ”Nobelovce” očekuju gostovanja i u drugim gradovima Crne Gore i regiona.

Obrad Nenezić:”Ovo je priča o stvaranju novog čovjeka, pa makar od elektronike i vještačke inteligencije. Uman čovjek zna da ništa što je stvorio čovjek u humane svrhe nije opasnije za čovječanstvo od samog čovjeka… Nikad neću pristati na to da postoje ‘drugačiji’ ljudi. Nikad neću pristati na diskriminaciju. Postoje različiti ljudi, po otiscima prstiju, boji kože ili očiju, DNK i po krvnoj grupi… ali ‘drugačiji’ zbog mišljenja, izbora, bolesti… to je izmišljotina neukog puka, promiskuitetne osrednjosti, plitkog populizma ili pljuvanje iznad sebe. “Nobelovci” su priča o različitima, ispričana na moderan i savremen način simbola i znakova, koji koketiraju sa komedijom zabune, karaktera i situacije. Ali to je samo jedan nivo. U sljedećim ćemo se suočiti sa mračnim vilajetima ljudske psihe, u kojoj je sve dozvoljeno za minut slave i bogatstva, pa i prodaja sopstvenih i tuđih identiteta za pregrš koristi. Upravo u tom lavirintu se sukobljavaju tradicija i savremenost, prolaznost i svevremenost, moral i neetičnost, i to postaje duhovito,neobuzdano i inteligentno. Zato su ‘Nobelovci’ duhovita drama, a ne komedija, jer njena poetika vodi od smiješnog i gorkog ka dramskom, a ne obratno.”