Koncert Nemanje Potparića ”Klasični i savremeni zvuci” 19. oktobra u bjelopoljskom Centru za kulturu

Koncert pod nazivom ”Klasični i savremeni zvuci”,  Nemanje Potparića (harmonika), održaće se u četvrtak, 19. oktobra, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu, s početkom u 19 sati.

Nemanja Potparić je rođen  1991. godine  u Pljevljima.  Osnovnu školu završio je u Pljevljima, a srednju muzičku školu “Dr Vojislav Vučković” u Čačku,  u klasi prof. mr Miljana Bjeletića. Kao učenik dobitnik je više nagrada i priznanja na mnogim takmičenjima i festivalima. Studije klasične harmonike završava u klasi prof. mr Vojina Vasovića. Kao student nasupao je na mnogim festivalima kao solo izvođač i u mnogim kamernim ansamblima. Dobitnik je nagrade “Manja Radulović” za najboljeg instrumentalnog izvođača Muzičke akademije 2014. godine. Pedagošku djelatnost profesora harmonike započeo je 2014. godine u Muzičkoj školi u Pljevljima. Sa učenicima je na 17 međunarodnih festivala osvojio 14 prvih i 3 druge nagrade. Nemanja Potparić je bio angažovan kao član žirija na mnogim festivalima u zemlji i inostrastvu, (Austrija, Litvanija, Rusija, Francuska, Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Argentina).

Član je svjetske muzičke konfederacije CIA, predsjednik je muzičkog udruženja Artist Muzika.

Nemanja Potparić se našao u tri izdanja američke izdavačke kuće Times Square press-New York. U svjetskoj enciklopediji Accordion and worlds best contemporary accordionist, uvršten je među hiljadu najboljih svjetskih izvođača na klasičnoj harmonici, i ujedno je postao prvi crnogorski umjetnik koji se našao u enciklopediji, a u knjizi From the shadow of an accordion to eternity objavljen je intervju.2019. godine dao je intervju za poznati američki časopis Accordion stars magazine New York.