Koncertna pomocija albuma ”Istok i zapad” rok grupe KGB(KurGaš/Bakić) u bjelopoljskom Centru za kulturu

Koncertna promocija albuma ”Istok i zapad” bjelopoljske rok grupe KGB(KurGaš/Bakić), koju čine renomirani profesionalni muzičari sa višedecenijskim iskustvom Suad T. Kurgaš, Veselin Garo Bakić, Goran Bakić, Omar Kurgaš i Vukašin Bakić, održaće se sjutra, 13. marta, u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 20.00 sati.

Ulaznice, po cijeni od 5 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat vremena prije početka koncerta, odnosno od 19.00 do 20.00 sati.

Album ”Istok i zapad” je konceptualnog karaktera, kako tekstualno tako i muzički, i sastoji se od osam pjesama, u ukupnom trajanju od 40 minuta. Tekstove pjesama napisao je Suad T. Kurgaš, koji je zajedno sa Veselinom Garom Bakićem uradio muziku i aranžmane. Značajan doprinos albumu, pored Gara i Suada, dali su i njihovi sinovi Goran (bas gitara, vokal) i Omar (klavijature). Kompozicije su snimljene u studiju “Vrbica” u Aranđelovcu i studiju “Kosmos” u Beranama. Muzički producenti albuma su Novo Brakočević i Suad T. Kurgaš.

Suad Kurgaš i Veselin Garo Bakić su muzičari koji su profesionalne karijere počeli krajem sedamdesetih, odnosno početkom osamdesetih godina prošlog vijeka. Prvu zajedničku saradnju su imali 1984. godine u grupi “Magla”, a prvi zajednički album – kao članovi, osnivači i autori grupe “Crna dama”, snimili su 1994. godine.

Javna ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo” je, u skladu sasvojim mogućnostima, pružila podršku muzičkoj grupi KBO (KurGaš/Bakić).