Izložba ,,Običan malecki san” Milutina Obradovića u Bijelom Polju

Akademski slikar Milutin Obradović će utorak, 29. marta, u 19:30h u galeriji JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“, predstaviti  svoju  izložbu „Običan malecki san“. Izložbu će otvoriti  mališani Dječjeg vrtića „Dušo Basekić“, područne jedinice „Crvenkapa“, koji su pripremili  poseban performans kreiran isključivo za ovu priliku.

Ispred JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“ prisutne će pozdraviti Milko Kovačević, direktor ustanove.

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je na FLU na Cetinju 2002 godine. Obradović je jedan od najzapeženijih slikara Crne Gore. Izlagao je u prestižnim galerijama u zemlji i regionu , a ono  što ovu izložbu čini posebnom je činjenica da je ovo prva Obradovićeva izložba nakon dvije i po godine, koliko nije izlagao, što je uzrokovano pandemijom korona virusa. Recenziju za katalog pisala je magistar slikarstva Aleksandra Popović koja, između ostalog, za Milutinovo slikarstvo kaže:„Za Milutina Obradovića slikarstvo nije zanimanje, već opsesija, poezija i najintimnija ispovijest. On ne slika da bi stvarao, već da bi kao čovek opstao“.

Izložba „Običan malecki san“ sastoji se od 21 eksponata urađenog u tehnici uljanih boja na platnu i 25 crteža urađenih u kombinovanoj tehnici. Stoga, „Običan malecki san“  će biti znažajan likovni praznik za oči koji će Obradović „pokloniti“ pridošlom proljeću svog rodnog grada.

Izložba će biti otvorena do 16. aprila, a može se posjetiti radnim danima od 9h do 15h.  Nakon Bijelog Polja, 10. juna, u organizaciji prestižne galerije Doma Vojske, istu izložbu moći će da vide i ljubitelji likovne umjetnosti u Beogradu.