Film ,,Leto kada sam naučila da letim” stiže na veliko platno bioskopa bjelopoljskog Centra za kulturu

Film „Leto kada sam naučila da letim”, prema istoimenom romanu Jasminke Petrović, u režiji Radivoja Raše Andrića –  reditelja kultnih filmova ,,Munje!”, ,,Kad porastem, biću kengur”, ,,Tri palme za dve bitange i ribicu”,  biće prikazan u bioskopu bjelopoljskog Centra za kulturu22, 23. i 24.  marta. Projekcije su  od 19 časova. Uloge: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević.

 Ulaznice, po cijeni od 3 eura,  mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu u danima prikazivanja filma od 11h do 13i od 18:30h do 19h.

,,Leto kada sam naučila da letim” je priča o odrastanju i pomirenju.Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da ljetovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić).Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je ,,pakao’’, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne. Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje ljetovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.
Film je realizovan u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih i panevropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.