”Ifigenija” sjutra veče na sceni Bitef teatra u Beogradu

Pozorišna predstava ”Ifigenija”, koju je po Euripidovoj tragediji  „Ifigenija u Aulidi” režirao i adaptirao  Zoran Rakočević, sjutra veče će biti  izvedena u beogradskom Bitef teatru.

Predstava   je rađena  u produkciji Korifej teatara i centara za kulturu iz Kolašina i Bijelog Polja.  U predstavi igraju: Jelena Đukić, Anđelija Rondović,  Đorđije Tatić, Petar Novaković,  Moamer Kasumović, Una Lučić i Ognjen Sekulić. Dio glumačkog tima je i muzičar Bojan Peko Minić, koji je i autor muzike.

”Ifigenija” je izvođena na crnogorskim i pozorišnim scenama zemalja regiona. Takođe, učestvovala je i na pozorišnim međunarodnim  festivalima, ostavivši snažan utisak na publiku i stručni žiri, čemu svjedoči nagrada za najbolju predstavu u cjelini  na Međunarodnom teatarskom festivalu u Prištini, na kojem je Jeleni Đukić, za ulogu Klitemnestre, pripala nagrada za najbolju epizodnu ulogu. A na Međunarodnom festivalu antičke drame  u Velesu, Jelena Đukić je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, a Đorđije Tatić, koji tumači lik  Agamemnona, dobitnik je nagrade za najbolju mušku ulogu.

Nakon Beograda, ”Ifigenija” će biti izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.