Predstavljanje izložbe ilustracija ”Bhagavad Gita” doc. dr Tatjane Burzanović

Predstavljanje izložbe ilustracija ”Bhagavad Gita” i razgovor sa autorkom radova doc. dr Tatjanom Burzanović, održaće se  u srijedu, 28. septembra, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 19 sati.


Doc. dr Tatjana Burzanović je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje je i magistrirala na temu ”Interrelacija između pisma i tiska”. Doktorirala je na Univerzitetu u Beogradu. Trenutno je angažovana kao dekan i predavač na Fakultetu za dizajn i multimediju, na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Autorka je nekoliko knjiga koje je ambasada Indije iz Beča prevela na engleski jezik, od kojih su dvije štampane u Americi. Dobitnica je brojnih nagrada za umjetnička i književna djela. Za knjigu ”Himna čovjeku” dobila je prvu nagradu za najbolje opremljeno umjetničko bibliofilsko izdanje na drugom Sajmu knjiga u Podgorici, između 130 izlagača iz svijeta. Na jedanaestom Sajmu knjiga, takođe u Podgorici, dobila je prvu nagradu za najbolje opremljeno umjetničko bibliofilsko izdanje, za knjigu ”Međuodnosi umjetničkih svjetova – ilustracije Bhagavad Gite”, između 150 izlagača iz svijeta.

Tatjana Burzanović kroz svoj umjetnički i pedagoški rad, istražuje odnos simultane i sukcesivne umjetnosti, kao i matematičke analogije među umjetnostima.