Predstava ”Srpska drama” u bjelopoljskom Centru za kulturu

Predstava ”Srpska drama”, koju je prema tekstu Siniše Kovačevića, u produkciji Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea ”Vuk Karadžić” iz Grabovca, režirao Miloš Milošević Šika, biće izvedena u četvrtak, 7. marta, u bjelopoljskom Centru za kultruru, sa početkom u 19.00 sati.

U predstavi graju: Dušan Jović, Viktor Nedeljković, Tadija Radivojević, Andrej Jovanović, Aleksanadar Rašković, Đorđe Nedeljković, Zorica Krunić, Slađana Radivojević i Ana Bošković.

”Srpska drama” je izvođena na brojnim festivalima u regionu i višestruko je nagrađivana. Na 65. Festivalu festivala u Trebinju, pored ”Zlatne maske” za najbolju predstavu u cjelini – po ocjeni stručnog žirija, proglašena je za najbolju i od strane žirija publike. Miloš Milošević Šika dobio je nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje za komad ”Srpska drama”, Dušanu Joviću pripala je ”Zlatna maska” za najbolju mušku ulogu, a ansamblu predstave dodijeljena je nagrada za najbolju kolektivnu igru. Predstava ”Srpska drama” bolno opominje i podsjeća na srpska stradanja u nekoliko ratova, kroz sudbinu jedne porodice.

Ulaznice, po ciijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat vremena prije početka izvođenja predstave, odnosno od 18 do 19 sati.