Predstava ”Kokoška” Bjelopoljskog pozorišta gostuje u Andrijevici, Kruščiću i Trebinju

Predstava ”Kokoška” Bjelopoljskog pozorišta, koju je prema tekstu Nikolaja Koljade režirao Moamer Kasumović, sjutra veče će biti izvedena u Centru za kulturu u Andrijevici, sa početkom u 20 časova, a potom će, 20. jula, učestvovati na manifestaciji “Crnogorsko kulturno ljeto” u Kruščiću. Organizatori manifestacije su Udruženje Crnogoraca Kruščića i Kulturno – umjetničko društvo “Kruščić”, a pokrovitelji Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, Opština Kula, Uprava za saradnju sa dijasporom- iseljenicima Vlade Crne Gore i Turistička organizacija opštine Kula.

Nakon gostovanja u Andrijevici i Kruščiću, Bjelopoljsko pozorište će predstavljati Crnu Goru na 66. Festivalu festivala u Trebinju, na kojem se takmiče najbolje predstave zemalja regiona. ”Kokoška” će biti izvedena 23. jula, u trebinjskom Kulturnom centru, od 20.30 časova.

Pokrovitelj ovog uglednog međunarodnog Festivala je Grad Trebinje, a izvršni producenti su trebinjski Centar za informisanje i obrazovanje i Kulturni centar. ”Kokošku” do kraja godine očekuju gostovanja u još nekoliko gradova Crne Gore i regiona.U predstavi igraju: Slađana Merdović, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Predrag Vukojević, Vlado Tomović i Jusuf Bajramspahić.”Kokoška“ donosi priču o životu pozorišnih umjetnika, protkana ozbiljnim životnim temama i problemima. Osim što se fokusira na pozorišnu predstavu i pozorišne ličnosti, „Kokoška“ takođe istražuje međuljudske odnose i prikazuje živote koje danas živimo.