Pozorišna predstava ,,Palastura-prva dama”

Pozorišna predstava ,,Palastura-prva dama”, za koju tekst i  režiju potpisuje Obrad Nenezić, biće izvedena u srijedu, 23. februara, u velikoj sali JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo”, sa početkom u 19 časova.

U predstavi igraju: Elizabeta Đorevska, Duško Radović, Jelena Rahmanjinova, Ana Simović, Jovan Dabović, Filip Đuretić i Dragiša Simović.,,Palastura-prva dama” rađena je u produkciji  Kulturnog centra Bar.

Ulaz je besplatan.

Predstava će biti izvedena u skladu sa važećim epidemijskim mjerama.


„Palastura-prva dama” je savremena porodična i građanska duhovita drama, ali i komedija situacije i karaktera, koja prati tok tri bračna, odnosno ljubavna para u „raljama života“ i politike. U tom bezvremenom hronotopu, isplivaće sve loše i dobre osobine, navike i ambicije junaka predstave, kako bi se dočepali trona kroz vlast. A na vlast niko nije imun, kaže jedna narodna izreka. Kroz tragični podtekst, koji oslikava mračni, a nadasve duhoviti sumrak sistema vrijednosti, oslikava se egzistencijalni, socijalni i spiritualni paradoks koji živimo. No, taj paradoks su sami  Nenezićevi junaci izabrali, tako da im niko nije kriv osim njih samih.