Održan sastanak Savjeta 20. Internacionalnog festivala tamburaških orkestara

Danas je u JU Centar za kulturu ”Vojilsav Bulatović Strunjo”, povodom jubilarnog 20. Internacionalnog festivala tamburaških orkestara, koji će biti realizovan 27, 28. i 29. jula 2023. godine u Bijelom Polju, održan treći sastanak Savjeta ove manifestacije. Pored članova Savjeta,  koji čine: Milorad Miranović, Senad Gačević, Hasan Ramović, Violeta Obradović, Jamila Hot, Kenan Hubanić  i Zamir Ciriković, sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Tufik Bojadžić, direktor i umjetnički direktor JU Centar za kulturu ”Vojilsav Bulatović Strunjo” Jasmin Ćorović i Dražen Konatar, Jasmin Ćorović – profesor koji radi sa bjelopoljskim Dječjim tamburaškim orkestrom i članovi Organizacionog odbora manifestacije: Milko Kovačević, Edin Smailović, Amar Mulabegović, Slađana Merdović i Milivoje Kovačević.  

Na sasatanku se razgovaralo o koncepcji 20. Internacionalnog festivala tamburaških orkestara, koji  svih  godina svog postojanja čuva i afirmiše  muzičko nasljeđe  Crne Gore i zemalja iz kojih dolaze njegovi učesnici, njegujući  prijateljstvo, umjetnost  i ljepotu različitosti, protkanu najljepšim notama dobrodošlice. Članovi Savjeta su konstatovali da ovogodišnja bjelopoljska tamburaška priča, koja ima internacionalni karakter, zahtijeva posebnu  posvećenost, angažovanost  i pažnju jer je riječ o manifestaciji od izuzetnog značaja i van granica Crne Gore, te da će se Bijelo Polje potruditi  da je organizuje i realizuje  na način kakav i zaslužuje. U jubilarnom izdanju internacionalne tamburaške priče u Bijelom Polju,  učestvovaće tamburaški sastavi iz  7 do 10 evropskih zemalja. Pored tamburaških sastava, u programu će učestvovati  muzička grupa ”Garavi sokak”, poznati interpretatori crnogorske narodne muzike Šukrija Žuti Serhatlić i Zdravko Đuranović, zatim vokalni solisti iz grada domaćina i čuvari tradicije i kulturne baštine  bjelopoljsko KUD ”Tekstilac”. Festival će dodatno biti obogaćen  pratećim programom, u okviru kojeg će biti održan ”Bjelopoljski biznis forum” – koji će organizovati poznati bjelopoljski privrednik Hasan Ramović, a okupiće privrednike, goste iz dijaspore i eksperte iz oblasti ekonomije. Takođe, u okviru pratećeg programa, biće upriličeno održavanje književnih programa, otvaranje izložbe slika, bazara i drugih sadržaja. 

Bijelo Polje će i ove, kao i svih prethodnih godina, potvrditi da je grad u koji se s ljubalju dolazi i iz kojeg se s najlješim uspomenama i prijateljstvom odlazi.