Novi film Dragana Bjelogrlića ”Čuvari formule” u bjelopoljskom bioskopu

Novi film Dragana Bjelogrlića ”Čuvari formule”, biće prikazan u bjelopoljskom bioskopu sjutra i preksjutra, 9. i 10. novembra, od 20 sati.

Igraju: Aleksis Manenti, Radivoje Bukvić, Lionel Abelanski, Žeremi Lahert, Olivijer Bartelelemi, Ane Sara, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Jurij Drevešenk, Ognjen Mićović i dr.

SADRŽAJU jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na liječenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvjesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat vremena prije početka projekcije, odnosno u periodu od 19.00 do 20.00 sati.