Monodrama „Soulfood“ Slavka Kalezića 8. novembra u bjelopoljskom Centru za kulturu

Monodrama „Soulfood“, autorski projekat crnogorskog glumca i multimedijalnog umjetnika Slavka Kalezića rađen po istoimenoj knjizi Žane Poliakov, biće izvedena u srijedu, 8. novembra, u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu, s početkom u 20 sati.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu na dan izvođenja monodrame, u periodu od 19 do 20 sati.

Riječ je o pozorišnom produktu koji na najdivniji mogući način predstavlja „senzacionalni uvod u srećniji život“ – kako je sáma autorka napisala. Adaptacija, dramatizacija i režija izuzetno korespondiraju sa trenutnom situacijom. Materijal idealan za prevazilaženje svih teškoća koje je pandemija nametnula čovjeku. Monodrama prezentuje inovativnost na našim prostorima a činjenica je da svih prethodnih godina Kalezić u kontinuitetu donosi nešto drugačije putem svog performativnog angažmana. Postavljena je u okvirima najproduktivnije psihoterapije. Snovi, partneri, ljubav, vjera, život, vrijeme, novac, strah, roditeljstvo, prošlost, duhovnost, pa i pomorandže i kolačići sreće, neke su od tema koje monodrama obuhvata. “Soulfood” je poklon svim ženama koje nemaju hrabrosti da se odupru plitkoumnim društvenim okvirima; zalaže se za oslobađanje žena od nasilja, seksizma i tradicionalnih ženskih uloga (domaćice, supruge, majke, seksualnog objekta) i za prihvatanje žene kao cjelokupne ličnosti.

Igra: Slavko Kalezić

Adaptacija, dramatizacija i

režija: Slavko Kalezić

Izbor muzike i koreografija: Slavko Kalezić

Scenografija: Ivanka Vana Prelević

Kostimograf: Gordana Bulatović

Šminka: Vukica Čabarkapa

Ton: Mladen Nikčević

Svjetlo: Danilo Malović