MLADI NA SCENI: KONCERT U BIJELOM POLJU

Grupa od deset mladih pjevača iz Rožaja u ponedeljak 07. marta u Galeriji Centra za kulturu od 17h održaće koncert pop muzike.
Ovaj koncert je plod tromesječnih muzičkih edukacija organizovanih u okviru projekta „Culture up Rožaje“ od strane Nevladinog udruženja „Karika“ iz Rožaja. Na koncertu će nastupiti Bulatović Andrea, Dacić Azra, Dacić Enna, Kurpejović Seida, Kalić Mia, Kujević Muzafera, Tiganj Sara, Hadžić Nađa, Hadžić Damija i Sutović Amra pod mentorstvom nastavnika muzike Petra Jokića.
Projekat „Culture up Rožaje“ se realizuje od juna 2021. godine, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija.
Cilj projekta je postizanje umjetničkog progresa sjevernog regiona, a do sada je okupio preko devedeset mladih koji su edukovani iz oblasti crtanja, dizajna, fotografije, kreativnog pisanja i muzike. Pored edukacija organizovano je više umjetničkih diskusija, kolektivnih izložbi, literarnih performansa kao i koncert i umjetnička tribina.
Ulaz na koncert je besplatan!