Koncert kamernog dua ,,Le Merle Noir” u bjelopoljskom Centru za kulturu

Koncert kamernog dua „Le Merle Noir”, koji čine flautistkinja Jelena Strunjaš Popović i pijanista Luka Đačić, biće priređen u petak, 7. jula, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 20 sati.


Program

 1. J.S. Bah: Sonata u h-molu BWV 1014
  • Adagio
  • Allegro
  • Andante
  • Allegro
 2. B. Martinu: Prva Sonata
  • Allegro moderato
  • Adagio
  • Allegro poco moderato ***
 3. M. Sojadinović Milić:„Dream”
 4. P. I. Čajkovski: Arija Lenskog iz Opere„Evgenije Onjegin”
 5. A. Pjacola:„Cafe 193”

Jelena Strunjaš Popović je rođena avgusta 1995. godine u Podgorici. Sviranje flaute započinje od svoje sedme godine u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić” u Podgorici u klasi prof. Borisa Nikčevića, gdje je završila nižu i srednju muzičku školu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Marije Đurđević Ilić, nakon čega je završila i specijalističke studije. 2015. godine od strane Univerziteta Crne Gore proglašena je za najboljeg studenta Muzičke akademije. Master studije završava 2021. godine u Sarajevu na Muzičkoj akademiji Istočno Sarajevo u klasi prof. Sanje Stijačić. U toku školovanja i usavršavanja stekla je brojne nagrade kako na međunarodnim tako i državnim takmičenjima. Brojnim nastupima i koncertima, kao solista ili član kamernih ansambala, orkestra, Jelena se predstavila publici Crne Gore a i van njenih granica. Učestvovala je i usavršavala se na seminarima kod eminentnih profesora flaute kao što su: Ljubiša Jovanović, Janoš Balint, Vincent Lucas, Giovanni Maregginni, Sandrine Francois, Jean Michel Varache, Dejana Gavrića, Endre Varga i drugih. Često je nastupala kao gostujući član Crnogorskog simfonijskog orkestra. Od 2015. do 2018. godine radila je u Muzičkoj školi ,,Savo Popović” na Cetinju, a danas je profesorica flaute u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić” u Podgorici.
Luka Đačić je rođen 1985. godine u Podgorici. Učenje klavira započinje u Muzičkoj školi „Petar II Petrović Njegoš” u Baru – područno odjeljenje Ulcinj, a nastavlja u Srednjoj muzičkoj šoli u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. Osvaja brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima među kojima treba izdvojiti: Zlatnu liru” i Specijalnu nagradu (100 poena) na takmičenjima mladih muzičara Crne Gore, kao i prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Šapcu, zatim „Dr Vojislav Vučković” u Beogradu, kao i na međunarodnom konkursu u Barleti (Italija). Studirao je u Beogradu na Fakultetu muzičke umetnosti kod prof. Tijane Humo-Rajevac i prof. Ljiljane Vukelje u čijoj klasi je i diplomirao. Održao brojne koncerte kao solista, ali i kao član kamernih ansambala. Trenutno je zaposlen u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić” u Podgorici kao nastavnik klavira – korepetitor.