Jesnji pozorišni salon od 1. do 5. decembra u Bijelom Polju

Jesenji pozorišni salon, treći po redu, održaće se u Bijelom Polju od 1. do 5 decembra 2023. godine. Na ovoj pozorišnoj manifestaciji, publika će biti u prilici da odgleda pet pozorišnih predstava različitih žanrova, a jedna od njih će biti izvedena za najmlađe ljubitelje pozorišne umjetnosti.

Ovogodišnji Jesenji pozorišni salon, otvoriće predstava ”Ajmo na fuka”, autora i reditelja Dragana Komadine, nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta u Mostaru. Druge večeri, biće izvedena predstava grada domaćina ”Nobelovci”, koja je rađena po tekstu i u režiji Obrada Nenezića u produkciji Bjelopoljskog pozorišta, a dan kasnije, najmlađi ljubitelji pozorišne umjetnosti biće u prilici da uživaju u predstavi ”Energija i ja”, prema tekstu i režiji Dušanke Belade, u izvođenju Umjetničkog ateljea ”Arlekin” iz Podgorice.

Pretposljednje večeri Jesenjeg pozorišnog salona, pred bjelopoljskom publikom biće izvedena romantična komedija “Kuku majko”, koju je po tekstu Nikole Popovića, u produkciji pljevaljskog Centra za kulturu, režirala Jovana Jelovac Cavnić.

Jesenji pozorišni salon, 5. decembra, zatvoriće predstava Bjelopoljskog pozorišta ”Kokoška”, koju je prema tekstu Nikolaja Koljade režirao Moamer Kasumović.Sve predstave biće izvedene u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu.Ogranizator 3. Jesenjeg pozorišnog salona je JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo”.