Jedna od najvećih misterija s putovanja Agate Kristi stiže na veliko platno bioskopa bjelopoljskog Centra za kulturu.  

Film ,,Smrt na Nilu“, koji je po čuvenom romanu Agate Kristi režirao Kenet Brana, biće prikazan 2, 3. i 4. marta,  u bioskopu bjelopoljskog Centra za kulturu. Projekcije su od 19 časova.
Glumačku postavu čine: Tom Bejtman, Gal Gadot, Anet Bening, Rasel Brand, Ali Fazal, Don Frenč, Armi Hemer, Rouz Lesli, Ema Maki, Sofi Okonedo, Dženifer Sanders i Leticija Rajt.
Ulaznice, po cijeni od 3 eura,  mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu u danima prikazivanja filma  od 11 do 13 i od 18 do 19 časova.

Projekcije filma odvijaće se u skladu sa važećim epidemijskim mjerama.


O filmu:

Nakon savremene ekranizacije „Ubistva u Orijent ekspresu“ 20th Century Studios nam ponovo dokazuje zašto je Herkul Poaro najbolji detektiv na svijetu – ubica je jedan od vas.Reditelj i glavni junak filma – Kenet Brana ovog puta je priču iz pera Agate Kristi koja je inspirisana njenim putovanjem u Egipat, preselio na parobrod Karnak i uz čuvenu rečenicu – Ja sam detektiv Herkul Poaro i pronaći ću ubicu – poručuje svima da niko nije siguran, sve je podložno preispitivanju i da bježanje nije moguće.
Putovanje po Egiptu na glamuroznom parobrodu za belgijskog detektiva Herkula Poaroa pretvara se u zastrašujuću potragu za ubicom, u trenucima kada se idilični medeni mjesec savršenog para tragično završava. Nasuprot pejzažima pustinje i veličanstvenih piramida u Gizi, ova priča o neobuzdanoj strasti i ljubomori prikazuje besprekorno odjevene putnike, ali i nemilosrdne zaplete koji će publiku do kraja ostaviti u nagađanjima, do šokantnog raspleta.