,,Ifigenija″ u julu učestvuje na međunarodnim festivalima u Kraljevu i Tivtu i Kulturnom ljetu u Lazarevcu

Predstava ”Ifigenija” koju je po čuvenoj Euripidoj tragediji ”Ifigenija u Aulidi” režirao mladi crnogorski reditelj Zoran Rakočević, u produkciji ”Korifej teatra”  i centara  za kulturu iz Kolašina i Bijelog Polja,  3. jula će učestvovati na  9. Međunarodnom festivalu A.N.F.I. TAEATAR u Kraljevu. Nakon Kraljeva, 4. jula, ”Ifigeniju” očekuje učešće na Kulturnom ljetu u Lazarevcu, a  potom će,  27. jula, biti  izvedena na  ”Međunarodnom festivalu  mediteranskog teatra Purgatorije” u Tivtu.

U ovoj grčkoj tragediji igra sjajna glumčka ekipa: Jelena Đukić, Anđelija Rondović, Đorđije Tatić, Petar Novaković, Moamer Kasumović, Una Lučić i Ognjen Sekulić. Dio glumačkog tima je i muzičar Bojan Peko Minić koji je i autor muzike.

Podsjećamo da je ”Ifigenija” proglašena za najbolju predstavu na nedavno održanom  Međunarodnom teatarskom festivalu u Prištini, a Jelena Đukić je, za ulogu Klitemnestre, dobila nagradu za najbolju epizodnu ulogu. Takođe, predstava je dobitnik i nekoliko značajnih priznanja na regionalnim festivalima.

Foto: Duško Miljanić