Gradski hor Bijelo Polje predstavljao Crnu Goru na Prvom internacionalnom festivalu horskog pjevanja u Sarajevu

Gradski hor Bijelo Polje je predstavljao Crnu Goru na Prvom internacionalnom festivalu horskog pjevanja, održanom 8. i 9. maja u Sarajevu. Članovi bjelopoljskog Gradskog hora su svojim sjajnim izvedbama kompozicija oduševili tamošnje ljubitelje horskog pjevanja, koji su ih ispratili gromoglasnim aplauzima i ovacijama.

Prema propozicijama festivala, pored obavezne kompozicije ”Kad ja pođoh na Bembašu”, svi horovi su izvodili i nacionalne kompozicije zemlje iz koje dolaze. Gradski hor Bijelo Polje se prve festivalske večeri, pored obavezne, predstavio kompozicijama ”Još ne sviće rujna zora”, u aranžmanu profesora Petra Jokića i ”Vrsuta”, Branka Zenovića, dok je druge večeri izvodio kompozicije po slobodnom izboru: ”Loše vino”, ”Adiemus” i ”Come to the music”. Na festivalu su u punom sjaju zablistali solistkinja Gradskog hora Anja Radović, korepetitorica Milena Đurović i Tarik Zaimović, konge.

Gradski hor Bijelo Polje koji nastupa pod dirigentskim vođstvom profesorica Julijane Vujošević i Jelene Đaković, po ko zna koji put je potvrdio da svojim kvalitetom i profesionalizmom na najljepši način predstavlja svoj grad i državu, čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja na festivalima u zemlji i inostranstvu.

Na sarajevskom festivalu horskog pjevanja, koji je bio revijalnog karaktera, pored Gradskog hora iz Bijelog Polja predstavili su se horovi iz: Bugarske, Turske, Kipra, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.