FILM ”SIRIN” 1. i 2. NOVEMBRA 2023. OD 20.00 SATI

Film ”Sirin”, debitantsko ostvarenje crnogorskog reditelja Senada Šahmanovića, nakon svjetske premijere na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu i premijere na 36. Filmskom festivalu u Herceg Novom, stiže i na veliko platno bjelopoljskog bioskopa. 

Projekcije su  1. i 2. novembra, od 20.00 sati.

Žanr: dramaDužina trajanja: 80 minuta

Uloge:  Danica Ćurčić,  May Linda Kasumović, Jasna Đuričić, Marko Baćović, Nikša Butijer, Lidija Kordić, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Tihana Ćulafić, Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Fatmir Spahiu,  Simon Shkrelli, Bashkim Alaj i drugi.

SADRŽAJ

Sanela je 90-ih napustila bivšu Jugoslaviju, nakon što je njen otac kidnapovan iz voza i ubijen. Sa samo 18 godina otišla je u SAD i učinila sve da se prilagodi životu u inostranstvu i živi kao pravi Zapadnjak. Želeći da izbjegne bilo kakav utisak stranog porijekla, čak je promijenila ime i postala Natali. Nakon što je postala pravnik, neobičan slučaj nasljedstva je nakon 20 godina vraća u zemlju porijekla, naime bogata neudata žena koja je porijeklom iz Crne Gore, ali je veći dio svog života provela u SAD, Zavještala je pravoslavnoj crkvi svog rodnog grada izvjesnu sumu novca da u njeno ime sagrade kapelu. Natali, rastrzana između svog novog zapadnjačkog identiteta i onog koji je izbrisala, počinje da pronalazi neugodne paralele između njenog života i života pokojnice, pravni slučaj postaje njen lični.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat  vremena prije početka projekcije, odnosno u periodu od 19.00 do 20.00 sati.