Film ”Ferari” 12. i 13. februara u bjelopoljskom bioskopu

Film ”Ferari”, reditelja Majkla Mana, u kojem Adam Drajver igra slavnog vozača Formule 1 i osnivača najpoznatijeg svjetskog brenda automobila Enca Ferarija, biće prikazan 12. i 13. februara u bjelopoljskom bioskopu, od 19.00 sati.

Pored Adama Drajvera, u filmu igraju: Penelope Kruz, Šejlin Vudli, Sara Godon, Gabrijel Leone, Džek O Konel, Patrik Dempsi…

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu sat vremena prije početka projekcije, u periodu od 18.00 do 19.00 sati.

Riječ je o biografskom filmu nastalom prema njizi Broka Jetsa ”Enzo Ferrari – The Man and the Machine” o italijanskom proizvođaču trkačkih automobila i preduzetniku Encu Ferariju te njegovim profesionalnim i personalnim borbama tokom 1957. godine, reditelja i koscenariste Majkla Mana, jednog od najznačajnijih reditelja današnjice, sa Adamom Drajverom u glavnoj ulozi. Ljeto je 1957. Nakon spektakla Formule 1, bivši vozač Enco Ferari je u krizi. Bankrot prijeti fabrici koju su on i njegova supruga Laura od temelja izgradili prije deset godina. Njihov nestalan brak razoren je gubitkom sina Dina godinu dana ranije. Ferari se bori i na privatnom planu oko priznanja sina Pjera koga je dobio sa Linom Lardi. Osim toga, tu je i pritisak da se poveća proizvodnja automobila iako su u toku pripreme za opasnu kultnu trku ”Mille Miglia” koja se vozila od Breše do Rima i nazad.