Bilo jednom u Srbiji

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine ,,Bilo jednom u Srbiji”, ostvarenje reditelja Petra Ristovskog, stiže u bioskop bjelopoljskog Centra za kulturu.  Film će se prikazivati od 14. do 17. marta.

Uloge: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović, Ivan BekjarevRaspored projekcija:
Ponedjeljak i utorak (14. i 15. mart) od 20h

Srijeda i četvrtak (16. i 17.mart) od 18h

Ulaznice, po cijeni od 3 eura,  mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu u danima prikazivanja filma  od 11 do 13h  i  pola sata prije početka projekcije.

Tokom i poslije Prvog svjetskog rata, dva mladića i dvije devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o ljepotama života i svjetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prijestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspjjeha.
 
Opijeni pobjedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osjetili u „velikom svijetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj vjerenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.
 I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika djela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.