Bijelo Polje od 10. juna u znaku 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore

Bijelo Polje će od 10. do 14. juna biti domaćin 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore, na kojem će se predstaviti najbolja crnogorska amaterska pozorišna ostvarenja. Ova pozorišna svetkovina se održava pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, a u organizaciji JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo”.

Savjet 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore u sastavu: Tufik Bojadžić, predsjednik i članovi Zoran Bošković, Slađana Merdović, Aleksandar Srdanović i Samir Zaimović, usvojio je prijedlog selektora Festivala Predraga Vukojevića da u ovogodišnju takmičarsku selekciju, od prijavljenih osam, bude uvršteno pet predstava iz: Podgorice, Nikšića, Pljevalja i Bijelog Polja.

Festival će pratiti stučni žiri u sastavu: dramaturg Obrad Nenezić, predsjednik žirija i članovi dramaturškinja dr Marija Sarap i glumac Omar Bajramspahić. Razgovore o festivalskim predstavama vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević

U bogatom pratećem programu Festivala, biće upriličine izložbe slika, promocije knjiga, koncerti ozbiljne muzike, profesionalna predstava u čast nagrađenih, a najmlađi ljubitelji pozorišne umjetnosti biće u prilici da uživaju u predstavama namijenjenim njima.

Pres- konferencija na kojoj će biti predstavljen program 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore, održaće se u petak, 7. juna, u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu, sa početkom u 11.00 časova.