Večeras 💥💥💥 Film ,,Supermarket” u bjelopoljskom bioskopu

U okviru programa „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“, koji Filmski centar Crne Gore i Crnogrorska kinoteka sprovode u partnerstvu sa digitalizovanim bioskopima i centrima za kulturu, u četvrtak , 18. aprila u 19, sati u bjelopoljskom Centru za kulturu, biće upriličena premijera filma „Supermarket“, u režiji Nemanje Bečanovića.


Radnja filma prati beskućnika, koji već godinu dana neometano živi u supermarketu. Danju je skriven u ventilacionom sistemu gdje spava, a uveče kada se supermarket zatvori izlazi da bi uživao u pogodnostima ponude. Mir jedne noći narušava Robert, bivši radnik obezbjeđenja supermarketa, koji se nakon otkaza takođe odlučio „useliti“ u prodavnicu, a budući da je radio u sektoru nadzora, znao je kako da ugasi alarm i nadzorne kamere. Beskućnik oprezno prihvata novo poznanstvo i tako rješava problem usamljenosti.
Uloge tumače Bojan Žirović, Branimir Bane Popović i Ana Pejović.


Kako u rediteljskom ekspozeu navodi Nemanja Bečanović, u fokusu ostvarenja je priča o savremenom Robinsonu Krusou.
– Gdje snimiti film o Robinsonu Krusou u 21. vijeku? Najveća ironija od svega je što to nije pusto ostrvo, već samoposluga u srcu grada – reditelj filma Nemanja Bečanović.


Film „Supermarket“ svjetsku premijeru imao je u novembru prethodne godine, na festivalu A kategorije – „Tallinn Black Nights Film Festival“ u Estoniji. Film je prikazan u glavnom takmičarskog programu u selekciji „Rebels with a Cause“ („Butnovnici sa razlogom“). Jedan od selektora festivala Havijer Garsija Puerto najavio je film kao mračnu i komičnu priču o Robinsonu Krusou 21. vijeka čije je pusto ostrvo veliki trgovački centar, koja se bavi apsurdom i međuljudskim odnosima u savremenom, konzumerističkom društvu.


„Supermarket“ je sniman u koprodukciji VHS Productiona i RTCG-a, a podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore i Ministarstva kulture i medija.