U Centru za kulturu održana manifestacija „Afirmišimo mlade književne stvaraoce do 18 godina iz Crne Goreˮ

Sinoć je u JU Centar za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjoˮ održana manifestacija takmičarskog karaktera za djecu i mlade pod nazivom „Afirmišimo mlade književne stvaraoce do 18 godina iz Crne Goreˮ, na kojoj su se predstavili mladi bjelopoljski književni talenti svojom poezijom i prozom.

Ovu jedinstvenu manifestaciju u Crnoj Gori je organizovala Internacionalna kulturna asocijacija IKA, koju je u Bijelom Polju realizovala u saradnji sa našom ustanovom. Riječ je o manifestaciji državnog karaktera koja se održava u više crnogorskih gradova.  

U kategoriji mladih pjesnika od 10 do 13 godina, prvo mjesto osvojila je Adna Bećirović, drugo Nikolina Barać, a treće Almina Begović.

Među mladim talentima, takođe u poeziji, u kategoriji od 14 do 18 godina, za najuspješniju je proglašena  Elda Mujović. Drugo mjesto osvojila je Džejla Hasanović, a treće Anastasija Kovačević.

Na takmičenju su odabrane i najbolje kratke priče, a među mladim proznim stvaraocima najbolji je bio Vasil Musić. Drugo mjesto  pripalo je Tariku Idrizoviću, a treće Armini Toković.

Ovi mladi književni talenti predstavljaće Bijelo Polje na finalnom takmičenju manifestacije „Afirmišimo mlade književne stvaraoce do 18 godina iz Crne Goreˮ, na kojem će učestvovati i pobjednici iz drugih crnogorskih gradova, a biće održano u novembru. 

JU Centar za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjoˮ će, kao i do sada,  nastaviti da pruža podršku i doprinosi kulturnom razvoju djece i mladih ne samo iz oblasti književnog stvaralaštva već i iz drugih sfera umjetnosti i kulture uopšte, kako bi mladi talenti iskazali svoje umjetničke potencijale što će umnogome doprinijeti ne samo njihovom ličnom već i razvoju cjelokupne zajednice i društva.