,,Ifigenijaˮ će se u subotu predstaviti na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Prištini

Predstava „Ifigenija“  koju je, u produkciji  JU Centar za kulturu Kolašin, JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjoˮ Bijelo Polje i NVO ,,Korifej teatarˮ, režirao Zoran Rakočević biće izvedena u subotu, 14. maja, na Međunarodnom pozorišnom festivalu koji se održava u Prištini od 10. do 16. maja.

U predstavi igraju: Jelena Đukić, Anđelija Rondović,  Đorđije Tatić, Petar Novaković,  Moamer Kasumović, Una Lučić i Ognjen Sekulić. Dio glumačkog tima je i muzičar Bojan Peko Minić koji je i autor muzike.

Predstava je rađena po Euripidovoj „Ifigeniji u Aulidi”, koja prestavlja djelo koje je predmet tumačenja i interesovanja konzumenata kulture već više od dvije i po hiljade godina.

U takmičarskom programu Međunarodnog pozorišnog  festivala u Prištini biće izvedene predstave iz Španije, Severne Makedonije, Italije, Crne Gore i Kosova. Cilj festivala je da prikaže visokokvalitetne pozorišne produkcije iz cijelog svijeta, a istovremeno da podstakne učesnike da podijele svoja mišljenja, ideje, projekte, iskustva i buduću saradnju.