”Višnjik” Bjelopoljskog pozorišta 22. jula na ”Crnogorskom kulturnom ljetu” u Kruščiću

Predstava Bjelopoljskog pozorišta ”Višnjik”, koju je prema tekstu A.P. Čehova režirao Moamer Kasumović, biće izvedena na manifestaciji “Crnogorsko kulturno ljeto” u Kruščiću u ponedjeljak, 22. jula. Organizatori manifestacije su Udruženje Crnogoraca Kruščića i Kulturno – umjetničko društvo “Kruščić”, a pokrovitelji Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, Opština Kula, Turistička organizacija opštine Kula, Uprava za saradnju sa dijasporom- iseljenicima Vlade Crne Gore i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

”Višnjik” je priča o promjenama koje su neizbježne, o nostalgiji za prošlim vremenima, i o sukobu između starog i novog. Naša adaptacija zadržava duh originalnog teksta, ali ga donosi na scenu s modernim senzibilitetom i dubokom emotivnom rezonancijom. Publika će imati priliku da se ponovo poveže sa klasičnim likovima i njihovim pričama, ali i da ih doživi kroz prizmu današnjeg vremena.

U predstavi igraju: Sanja Ćirović, Slađana Merdović, Deniza Halilović, Predrag Vukojević, Vlado Tomović, Momčilo Miladinović i Haris Numanović.Adaptaciju potpisuju Moamer Kasumović i Aleksandar Srdanović. Set dizajner je Milivoje Mićo Kovačević, a dizajner zvuka Bekan Sadiković. Asistent režije je Armin Škrijelj. Producent predstave je Jasmin Ćorović.